טיולי מים הם טיולים האהובים על כולנו, ליהנות מהטבע וזרימת המים הטובים. ברחבי עמק הירדן ועמק המעיינות הצמוד לה תמצאו נחלים רבים, מעיינות ונביעות קסומות. בצאתכם מן הצימר של אחוזת כינורות בעמק הירדן והסביבה תגלו כי יש המון נקודות חן להכיר ולהשתכשך בהן.
גני חוגה – פארק גני חוגה עשיר במים רבים, הממלאים שלוש בריכות גדולות. הנביעה נמצאת בראש הבריכה העליונה, ותחתיה קבוצת מפלים יפה. סביב הבריכות עצי דקל מצילים, מדשאות רחבות, מתקני משחק, מגלשות לילדים, אומגה ומשחקי כדור.
גן השלושה (הסחנה) – אחד מעשרות אתרי הטבע היפים בעולם הוא גן השלושה – גן לאומי גדול, המקיף את ערוצו של נחל עמל, אחד הנחלים השופעים ביותר בארצנו. בגן שתי בריכות ענקיות ועמוקות, מפלי מים מרהיבים, בריכות שכשוך, ערוץ נחל זורם וטחנת קמח משוחזרת. בסחנה אפשר לבלות בו שעות ארוכות בכל גיל.
נחל הקיבוצים – סמוך למקום בו מתנקז נחל הקיבוצים לתעלות מסודרות, נבנתה בריכה גדולה, האוגרת את מי הנחל לפני שהם מופנים אל בריכות הדגים והרחצה בה מרעננת ומהנה. הבריכה תחומה בשני גשרי עץ קטנים, סביבה שולחנות פיקניק ובסמוך לה חניון מסודר תחת עצי איקליפטוס.
עין מודע – מי מעיין הנובעים לתוך בריכת בטון גדולה מאוד, וממנה ממשיכים לזרום במורד ערוצו של נחל חרוד. הבריכה מוקפת בחורשת עצי איקליפטוס, וביניהם שולחנות פיקניק רבים.
חשוב לדעת כי שטח המעיינות נסגר לכניסה חופשית עם מכוניות וההגעה אל המעיינות ניתנת ברכיבת אופניים או בהליכה קצרה של כ- 400 מטר.
לא במקרה קיבל עמק בית שאן את השם "עמק המעיינות" העמק טומן בחובו עשרות רבות של מקורות מים. לינה באזור עמק הירדן היא נקודת מוצא נפלאה לטיול בין מקורות המים השופעים של האזור. בסיום הטיול הרטוב תוכלו לחזור אל הצימר של אחוזת כינורות ולהמשיך ולהנות מן הטבע, הנוף, האוכל והאטרקציות הנפלאות שהאזור מציע.
ותוכלו להנות מהטבות ומבצעים מיוחדים לחברי מועדון בלבד!